ورزش در صورتی مؤثر واقع میشود که سلامتی و تندرستی و بهداشت روانی را با خود به ارمغان بیاورد. ورزش باید متعادل و بدور از هر گونه افراط و تفریط در انجام تمرینات و به طور مستمر باشد. الکسیس کارل میگوید: «زیادهروی در تغذیه و افراط در ورزش از رشد روانی جلوگیری مینماید و با حذف تلاشهای عضلانی در زندگی روزانه، بدون آن که خود متوجه باشیم سیستمهای عصبی احشایی را به تمرینهایی که برای حفظ تعادل محیط داخلی لازم است، محروم ساختهایم.»
میوههای بهاری مانند گوجه سبز، چغاله بادام و توت فرنگی دارای منابع غنی ویتامین C و گروه B هستند و رعایت اصول بهداشتی در هنگام مصرف ضروری است. دکتر فرزاد شیدفر متخصص تغذیه، درباره خواص توت فرنگی گفت: علیرغم این که توت فرنگی از ویتامین C برخوردار است ولی به علت این که دارای سطح متخلخلی است، میتواند جایگاه تجمع میکروبها باشد، بنابراین باید قبل از مصرف، برگ آن را جدا و به مدت ?? دقیقه در داخل آب قرار داد، سپس آن را استفاده کرد. دکتر شیدفر درباره خواص گوجه سبز اظهار داشت: این میوه بهاری هم از منابع غنی ویتامین C برخورداراست اما مصرف بیش از حد آن توصیه نمیشود زیرا در افرادی که حساسیت دارند موجب استفراغ و ترشی دهان میشود. وی در ادامه با اشاره به این که باید در خرید چغاله بادام دقت کافی صورت گیرد، اذعان داشت: به علت فروش عمده آن توسط دوره گردها، باید حتما قبل از مصرف ضد عفونی شود. این متخصص تغذیه تصریح کرد: این ? میوه اگرچه از منابع مواد مغذی فراوانی برخورداراست و مصرف آن تامین کننده نیاز مواد مغذی بدن است ولی عدم رعایت اصول بهداشتی در حین مصرف میتواند پیامدهای مختلف گوارشی را در فرد ایجاد کند پس باید به شست و شوی کافی و دقیق آن حتما اطمینان داشته باشیم. وی با بیان این که مصرف میوه جات باید درطول روز ? تا ? واحد باشد، اذعان داشت: میان وعدهها و ساعات ?? صبح و ? بعد از ظهر یا قبل از خواب بهترین زمانهای مصرف میوه است. به علت این که می تواند فرد را از مصرف مواد نامناسب مانند انواع شیرینیجات و تنقلات باز دارد.
پژوهشی جدید نشان میدهد که ترکیبی موسوم به epigallocatechin gallate با علامت اختصاری (EGCG) سرعت عملی بیش از ویروس HIV دارد و مانع از آن میشود تا ویروس ایدز به سلولهای سیستم ایمنی بدن ملحق شود چرا که این ترکیب پیش از ویروس HIV به سلولهای سیستم ایمنی بدن انسان میرسد و جایی برای آن باقی نمیگذارد. مایک ویلیامسن یکی از محققان این پژوهش در این باره میگوید: تحقیقات ما نشان میدهد که نوشیدن چای سبز میتواند خطر ابتلا به ویروس HIV را کاهش و نیز روند گسترش بیماری ایدز را کند سازد. وی درعین حال تصریح کرد: چای سبز تاثیری در درمان ایدز ندارد. ویلیامسن همچنین گفت: در صدد هستیم تا با پژوهشهای بیشتر دریابیم که چه مقدار از چای سبز میتواند در جلوگیری از ابتلای به ایدز موثر است. مشروح این پژوهش که دانشمندان آمریکایی و انگلیسی به طور مشترک آن را انجام دادهاند در نشریه Allergy and Clinical Immunology (حساسیت و ایمنیشناسی بالینی) درج شده است.